Citronová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g mletého masa
3 hrsti rýže (zamíchat s masem)
1 větší mrkev (nastrouhaná na hrubo)
1 menší nakrájená cibule
malý kus celeru
1 menší hrnek ryže
1 vejce
1 citron
trochu petrželky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit asi 3 l vody s mrkvi, celerem a cibulkou. Osolíme a opepříme.

  2. Do misky nachystáme mleté maso s 3 hrsti rýže, sůl, pepř a dobře zamícháme. Tvoříme malé kuličky a přidáváme do vařící polévky.

  3. Po 10 minutách přidáme malý hrnek ryže. Zamícháme a necháme vařit až rýže změkne. Po změknuti přidáme trochu petrželky a polévku vypneme.

  4. Do větší misky, rozšleháme vajíčko a přidáme půlku citronu (šťávu).

  5. Dobře zamícháme a do té směsi pomalu naléváme horkou polévku a mícháme, pozor ať se to vajíčko nesrazí.

  6. Když ta teplota té směsi bude tepla, tak pomalu ji vlijeme do polévky a rychle mícháme. Podle chuti ještě můžeme přidat citron.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!