Čínské karbanátky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého vepřového masa
3 lžíce oleje
3 lžíce solamylu
1 kávová lžička kari
1 kávová lžička sladké papriky
2 lžičky ostré papriky
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička cukru
2 středně velké cibule
3 vejce
pár kapek sojové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme mleté maso.

  2. Nakrájíme na drobno cibuli, přidáme ostatní ingredience a na konec dáme rozšlehaná vajíčka. Zamícháme, přidáme k mletému masu a vše smícháme dohromady. Necháme v lednici uležet 24 hodin.

  3. Vyndáme masovou směs z lednice a lžící tvoříme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší s osmaženou cibulkou, nebo s hranolky a různě. Lze také podávat studené s chlebem a okurkou, jak je komu libo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!