Cikánské řezy - na poslední chvíli

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
320 g hladké mouky
180 g másla
90 g cukru moučka
2 žloutky
Na potření:
150 g ořechů směs
150 g cukru moučka
200 g čokolády na vaření
5 bílků

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme těsto, které vyválíme přímo na papír k pečení, ustřižený podle velikosti plechu (usnadníme si tím pracné přenášení těsta pomocí válečku).

  2. Ušleháme pevný sníh z bílků a do něj opatrně vmícháme nastrouhané ořechy, nastrouhanou čokoládu a cukr.

  3. Stěrkou rozetřeme po celém těstě a dáme do vyhřáté trouby na 180°C.

  4. Pečeme dorůžova cca 15 min.

  5. Vychladlé nakrájíme na pruhy asi 5 cm široké a ty rozkrájíme na úzké proužky. Lze použít i jako moučník a pak nakrájíme na větší čtverce nebo trojúhelníky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!