Cibulovo-brokolicový krém

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g brokolice
2-3 velké cibule
plátek másla 2 cm široký
1 l vařící vody
2,5 dl bílého vína
sůl
pepř
krutonky z opečených topinek
2 polévkové lžíce nakrájené nati z lahůdkové cibulky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme do hlubšího hrnce na rozehřáté máslo na 4minuty orestovat. Brokolici opláchneme, rozebereme na růžičky a košťál pokrájíme na větší kousky. Orestovanou cibuli zalijeme vařící vodou, přidáme brokolici a koření a na mírném plameni vaříme 10minut.

  2. Pak přilijeme víno a ještě 5minut povaříme. Mezitím si osmažíme topinky, které pak nakrájíme na kostičky.

  3. Hotovou polévku ponorným mixérem rozmixujeme na krém, dle chuti dokořeníme solí a pepřem, prohřejeme a podáváme s nakrájenou topinkou a posypané cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!