Fazole s klobásou a kukuřicí na mexický způsob

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g klobás
1 červená cibule
1 bílá cibule
1 konzerva tmavých fazolí v ostrém nálevu
1 konzerva sterilované kukuřice
3-4 lžíce rajčatového protlaku
1 dl červeného vína
1 lžička mleté sladké papriky
špetka pálivé mleté papriky
1/2 kostky vývaru
1 naťová cibulka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do rozpáleného oleje na pánev jsem dal nadrobno pokrájenou cibuli (jednu červenou a jednu bílou), a až bylay dorůžova opečené, tak jsem přidal na tenká půl kolečka pokrájenou domácí klobásu a řádně opekl.

  2. Přisypal trochu sladké a špetku pálivé papriky, promíchal a vsypal do pánve obsah konzervy tmavých fazolí v ostrém nálevu, zároveň se sterilovanou kukuřicí.

  3. Poté jsem přidal ještě několik lžic rajského protlaku, prohřál a zastříkl červeným sudovým jihomoravským vínem a rozdrobil půl kostky vývaru. Opět provařil a nakonec hustě zasypal naťovou zelenou cibulkou, pokrájenou na tenká kolečka. Na talíři ozdobíme zelenou bylinkovou natí a kolečkem citrónu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!