Cibulové zelí

Recepty, Přílohy

Suroviny

5 velkých cibulí
100 g slaniny
150 ml bílého vína
1 menší brambora
kmín
sůl
ocet
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme. Cibuli nakrájenou na proužky přidáme ke slanině. Osolíme, přisypeme kmín a dusíme cca 5 minut.

  2. Podlijeme vínem a přimícháme bramboru nastrouhanou na jemno. Dusíme asi 15-20 minut, do změknutí cibule. Podle potřeby lehce podléváme a občas promícháme.

  3. Nakonec dochutíme pár kapkami octa a cukrem podle chuti. Použila jsem sladší víno a už jsem nedoslazovala. Podáváme všude tam, kde se hodí hlávkové zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!