Chlebíčky s uherákem

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

10 plátků pečiva (chlebíčkové veky, bagety, dřevorubeckého chleba)
200 g tence krájeného uheráku
1/8 másla
1 vejce vařené natvrdo
1 větší sladkokyselá okurka
kousek červené papriky
2 snítky petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky pečiva namažeme máslem pokojové teploty. Na každý plátek položíme k dolnímu okraji 1 kolečko uheráku a dalších 5 koleček stáčíme do kornoutků nebo polorůžiček (stáčíme přes prst nebo přeložíme kolečko vpůli a konce spojíme) a pokryjeme zbylou plochu.

  2. Na rovně položené kolečko dáme 1/5 z poloviny vařeného vejce, vějířek okurky (okurku rozkrojíme podélně a pak děláme 4 řezy nedokrojené a pátým oddělíme). Pomocí vroubkového nože uděláme ozdobu z kousku másla a dozdobíme kouskem papriky a petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!