Chlebíčky s uherákem
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 10 plátků pečiva (chlebíčkové veky, bagety, dřevorubeckého chleba)
- 200 g tence krájeného uheráku
- 1/8 másla
- 1 vejce vařené natvrdo
- 1 větší sladkokyselá okurka
- kousek červené papriky
- 2 snítky petrželky
Postup Chlebíčky s uherákem
Postup přípravy receptu
-
Plátky pečiva namažeme máslem pokojové teploty. Na každý plátek položíme k dolnímu okraji 1 kolečko uheráku a dalších 5 koleček stáčíme do kornoutků nebo polorůžiček (stáčíme přes prst nebo přeložíme kolečko vpůli a konce spojíme) a pokryjeme zbylou plochu.
Na rovně položené kolečko dáme 1/5 z poloviny vařeného vejce, vějířek okurky (okurku rozkrojíme podélně a pak děláme 4 řezy nedokrojené a pátým oddělíme). Pomocí vroubkového nože uděláme ozdobu z kousku másla a dozdobíme kouskem papriky a petrželky.