Chléb od selky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

250 ml mléka
2 vejce
2 lžičky soli
1 lžíce másla
1 lžička cukru
500 g tmavé pšeničné mouky
1 sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do domácí pekárny dáme suroviny tak, jak napsáno, nastavíme na těsto a necháme projít program.

  2. Po vykynutí těsto vyndáme na pomoučněný vál, vytvarujeme si pecen, nebo veku, dáme na plech, či do vhodné nádoby, chvilku ještě přikryjeme utěrkou a necháme kynout kolem 30 minut.

  3. Naředíme si olej+vodu+ ocet na potírání chleba a troubu si zapneme na 200 st.

  4. Do vyhřáté trouby dáme potřený chléb a pečeme na roštu, který si dáme v troubě na nejnižší zarážky, při pečení několikrát potřeme a vyzkoušíme špejlí, když špejle zůstává suchá je chléb upečený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!