Cheesecake kostky v čokoládové polevě

Recepty, Moučníky

Suroviny

Sušenkový korpus:
140 g sušenek
75 g rozpuštěného másla
20 g namletých mandlí
Náplň:
570 g smetanového sýru nebo žervé
160 g zakysané smetany
150 g krupicového cukru
60 ml smetany ke šlehání
3 celá vejce
1 lžička vanilkového extraktu
Poleva:
300 g čokolády
25 g kokosového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do sekáčku dejte sušenky, použila jsem Bebe sušenky, a umelte je. Přisypte namleté mandle, rozpuštěné máslo a pomocí sekáčku vše spojte dohromady. Hotovou sušenkovou směs vysypte na plech o velikosti 20x25 cm. Plech nejprve vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Směs pečlivě upěchujte lžicí a dejte si záležet, aby v sušenkové vrstvě nezůstaly žádné mezery. Formu vložte do trouby předehřáté na 160°C a sušenkový základ pečte 10 minut.

  2. Zatím si připravte náplň. Na tu budete potřebovat smetanový sýr (Philadelphia) nebo žervé. K němu přisypte cukr a vše společně vyšlehejte. Dále přidejte zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, vanilkový extrakt a vše opět vyšlehejte. Na závěr do směsi všlehejte vejce - jedno po druhém.

  3. Hotovou náplň vlijte na předpečený sušenkový základ a pokud je potřeba, stěrkou ji rozetřete a uhlaďte.

  4. Formu vložte do trouby a cheesecake pečte 40 minut. Po této době pečení cheesecake sledujte a pokud je potřeba, pečte dál. Já ho z trouby vytáhla až ve chvíli, kdy jeho okraje začaly zlátnout. Pekla jsem ho víc, jak hodinu.

  5. Cheesecake nechte poté vychladnout a odkrojte boky. Jakmile máte boky odříznuty, rozkrájejte cheesecake na 24 kousků a zatím je uložte do lednice.

  6. Připravte do rendlíku kokosový olej a přidejte k němu nalámanou čokoládu. Vše společně rozpusťte.

  7. Jednotlivé kousky cheesecaku obalte v čokoládě. Obalené kousky odkládejte na plech s pečicím papírem a nechte čokoládu zatuhnout.

  8. Jakmile poleva na kostkách zatuhla, po stranách jsem ji odřízla, aby kostky vypadaly úhledně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!