Čevabčiči v celerové omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Čevabčiči:
500 g mletého masa
špetka majoránky
3 stroužky rozmačkaného česneku
špetka mletého pepře
špetka chilli
1 vejce
1 lžička mleté sladká paprika
1 cibule nakrájená na drobné kostičky
sůl
Omáčka:
1 cibule
máslo
200 g celeru
2 lžičky sladké mleté papriky
špetka tymiánu
špetka pepře
zeleninový vývar popř. voda (cca 3/4 l)
2 lžíce solamylu
2 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na čevabčiči dáme do misky a dobře prohněteme. Pokud je směs řidší, zpevníme ji troškou strouhanky.

  2. Na podložce hotovou směs rozválíme na obdélník, který nakrájíme podélně napůl a pak příčně na proužky, které ještě rukama jemně poválíme do tvaru válečku.

  3. Takto nachystané čevabčiči v kastrolu osmažíme na másle a vyjmeme na talíř.

  4. Na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nastrouhaný celer, krátce orestujeme, přidáme česnek, koření, sůl, zaprášíme škrobem, krátce promícháme a podlijeme vývarem.

  5. Asi po 15 minutách dušení do omáčky vložíme osmažené čevabčiči, prohřejeme a podáváme. Vhodná příloha: Rýže, šťouchané brambory, bramborová kaše, těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!