Česnekové kotlety se slaninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2-4 plátky vepřové kotlety, dle velikosti
česneková pasta
pepř mletý
sůl (pozor na slanost pasty)
hladká mouka
80 g anglické slaniny
2 stroužky česneku
cca 5-6 lžic vody

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kotlety silné cca 1 cm po stranách nařízneme na několika místech, opepříme a lehce potřeme z obou stran česnekovou pastou. Plátky nenaklepáváme. Pastu nemusíme kupovat, postačí stroužky česneku utřít na kašičku s troškou soli, přidat můžeme lžičku oleje. Takto připravené plátky necháme půl hodinky odležet na talíři, poté obalíme v hladké mouce.

  2. V pánvi s troškou rozpáleného oleje nebo sádla osmažíme plátky z obou stran dozlatova. Do plátků masa nepícháme a otáčíme až po úplném osmažení dozlatova. Při smažení z druhé strany přidáme do pánve smažit i na nudličky pokrájenou slaninu a rozmáčknuté stroužky česneku. Plátky osmažíme dozlatova i z druhé strany.

  3. Osmažené plátky masa vyndáme na teplý talíř, do výpeku po osmažení slaniny a česneku (nepřepálit do hořka), přidáme pár lžic vody, které necháme s výpekem provařit na sos.

  4. Kotlety podáváme s bramborovou přílohou, česnekovými nudlemi, se zelím nebo čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!