Česnekové kapsy

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky kuřecích prsíček
česnek
majoránka
anglická slanina
Hermelín nebo Niva
sůl
mletý pepř
cibule
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa rozklepeme, osolíme, popepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem, posypeme majoránkou.

  2. Do slaniny zabalíme Hermelín nebo Nivu a dáme doprostřed plátku.

  3. Plátek přehneme a sklepneme nebo propíchneme párátkem tak, aby se nerozevřel a dáme na rozpálený olej a opékáme z obou stran dozlatova.

  4. Poté vyjmeme kapsy z pánve a dáme na talíř.

  5. Do vypečeného tuku přidáme nakrájenou cibuli a necháme chvilku orestovat. Pak přidáme kapsy a dusíme do změknutí. Cibuli můžeme rozmixovat ponorným mixérem a nemusíme již ničím zahušťovat. Podáváme s opečenými bramborami, nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!