Česnekové halušky s uzeným masem a cibulovým zelím

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

3 větší brambory (cca 500 g)
4 stroužky utřeného česneku
2 vejce
200 g polohrubé mouky
sůl
pepř
200 g uzené krkovice
hrnek překrájeného kysaného zelí
3 cibule
sádlo podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme najemno. Po chvíli vymačkáme část vody, přidáme česnek, sůl, pepř, vejce a mouku. Zpracujeme lehce tužší těsto. Zaváříme do osolené vařící vody přes haluškovač, nebo těsto odkrajujeme lžičkou. Když halušky vyplavou, scedíme a propláchneme je studenou vodou.

  2. Nakrájenou cibuli a kostky uzeného usmažíme do zlatavé barvy. Přisypeme zelí a společně opékáme cca 3-5 minut. Promícháme společně s haluškami a prohřejeme. Dochutíme a na talíři můžeme sypat strouhaným sýrem, ale není to nutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!