Sýrové tyčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

4,5 hrnku hladké mouky (použila jsem 1 hrnek chlebové a 3,5 hrnku hladké)
1,5 hrnku teplé vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžička provensálských bylinek
1/2 lžičky cukru
3/4 kostky droždí
3 stroužky česneku
20 dkg strouhaného eidamu (či parmazánu)

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr, bylinky a sůl, nasypeme mouky a rozdrobíme droždí. Na programu Těsto necháme vše zpracovat a vykynout.

  2. Poté vyválíme z těsta obdélník o tloušťce cca 3 mm, prostřední třetinu posypeme polovinou sýra, jednu krajní třetinu překlopíme přes sýr, posypeme zbytkem sýra, přiklopíme druhou čistou třetinu těsta. Válečkem opět vyválíme na cca 1 cm silný obdélník, radýlkem nakrájíme na 1,5-2 cm silné proužky, které stočíme do vrtulí a poklademe na plech.

  3. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!