Červená řepa místo zelí a vepřové

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

řepa sterilovaná
3 cibule
hladká mouka
ocet
kmín
vepřové maso
paprika mletá sladká
pepř
sůl
voda
vývar
olej

Postup přípravy receptu

  1. Řepu připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu restujeme dozlatova. Pak přidáme sterilovanou řepu i s nálevem. Dusíme pod pokličkou doměkka.

  2. Přidáme kmín, dochutíme podle vlastní chuti - sůl, kmín ocet. Zahustíme hladkou moukou bez vody, zaprášíme a zamícháme.

  3. Vepřové maso nakrájíme na plátky. Na rozehřátý hrnec nalijeme olej orestujeme cibuli a dáme zatáhnout maso. Posypeme paprikou a podlijeme vývarem, dusíme do měkka, přidáme česnek, nakonec zahustíme moukou a vodou.

  4. 20 minut povaříme, aby se ztratila moučná chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!