Křidélka na pečených rajčatech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 kuřecích křidélek
1 malá sklenka pečených rajčat ve vlastní šťávě
100 g slaniny
1 cibule
300 ml kuřecího vývaru
pár snítek čerstvého rozmarýnu
grilovací koření dle chuti
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z kuřecích křidélek odstraníme špičky, osolíme je a posypeme kořením.

  2. V pekáčku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a slaninu, necháme pustit šťávu, přidáme křidélka a z obou stran je opečeme.

  3. Vložíme pečená rajčata i se šťávou, posypeme rozmarýnem a podlijeme trochou vývaru.

  4. Pečeme v troubě na 200°C asi 40 minut. Během té doby podléváme vývarem.

  5. Podáváme se šťouchanými brambory, kaší, ale hodila by se určitě i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!