Červená omáčka s medvědím česnekem - k těstovinám

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 ks mrkve
1/2 cibule (na drobno nakrájená)
3 lžíce oleje
3 lžíce hladké mouky
500 g rajčatová šťáva (pasírované rajčata)
cca 600 ml vody (dle požadované hustoty)
sůl
pepř
velká hrst posekaného medvědího česneku

Postup přípravy receptu

  1. Cibuľu speníme na oleji, zaprášime múkou a osmažíme.

  2. Zriedime vodou a paradajkovou šťavou, pridáme mrkvu na jemno nastrúhanú a dobre prevaríme.

  3. Ochutíme soľou, korením, príp. aj dosladíme.

  4. Vypneme zdroj tepla a vhodíme posekaný medvedí cesnak. Servírujeme ihneď s nejakými cestovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!