Čertovy šípy

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kýty (popř. plece)
150 g slaniny
1 středně velká cibule
1 větší červená kapie
1 lžíce hořčice
1 lžička chilli oleje
1 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
menší lžička soli
pepř mletý podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu si mírně naklepeme a nakrájíme na kousky-3x3 cm.

  2. Z hořčice, obou olejů, česneku a soli si uděláme marinádu, do které vložíme nakrájené maso. Pokud máme čas, necháme marinovat přes noc, pak je doba přípravy kratší. Marinujeme však nejméně 1 hodinu.

  3. Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli nakrájenou na lístky, slaninu nakrájenou na kostičky velké zhruba jako maso a kapii nakrájenou na delší špičky. Nádobu s marinádou vypláchneme čistou vodou a zalijeme tím špízy.

  4. Pečeme dorůžova a měkkosti masa, cca 50 minut, obracíme a podléváme výpekem.

  5. Po dokončení si vykrajovátkem na cukroví vykrojíme srdíčko a napíchneme je podélně na konec špejle, nebo jehly. Jako příloha jsou výborné opečené předvařené brambory ve slupce, potřené olejem smíchaným s česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!