Celozrnné linecké

Recepty, Cukroví

Suroviny

150 g celozrnné grahamové mouky
150 g špaldové mouky
120 g Hery nebo Lira
40 g hnědého cukru nebo medu (já dávala cukr)
1 vanilkový cukr
strouhaná citronová kůra
1 žloutek
9 lžic vody (já použila Liru)
dia marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Mouky smíchejte na válu s cukrem nebo medem, vanilkou a citronovou kůrou.

  2. Uprostřed udělejte důlek, přidejte vodu, žloutek a změklý tuk a vypracujte vláčné těsto.

  3. Dejte jej do sáčku a nechte 1/2 hodiny v chladu odpočinout.

  4. Pak už jen vykrajujte různé tvary.

  5. Dělala jsem je dneska poprvé a po upečení byli trošku tvrdší, ale snad změknou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!