Celozrné pečivo II

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

280 ml mléka
2 žloutky
80 ml oleje
80 g rozpuštěného másla
500 g pšeničné mouky celozrnné
30 g čerstvého droždí
1-2 lžičky cukru
1-1,5 lžičky soli
1 tableta nešumivého celaskonu

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny v pořadí, jak je v receptu uvedeno.

  2. Zapneme program Těsto.

  3. Z těsta pak na vále vytvoříme rohlíky, bulky nebo housky, které případně potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme libovolnými semínky.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C, dokud povrch nezačne růžovět.

  5. Pak snížíme teplotu na 180°C a dopečeme. Doba pečení je 25 až 30 minit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!