Celerový krém (DlabemeZdrave)

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g řapíkatého celeru
1 cibule
1 stroužek česneku
500 ml vývaru
150 g bílého jogurtu
1 lžička oleje
1 velký brambor (cca 150 g)
sůl
pepř
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme (odkrojíme kořen, ale neloupeme). Nakrájíme na menší kousky a vaříme 15 minut na páře spolu s oloupaným česnekem.

  2. Na oleji orestujeme cibulku, zalijeme vývarem a přidáme na jemno nastrouhaný brambor. Vaříme, dokud se brambor nerozváří, čímž dostaneme řidší kašičku na zahuštění polévky.

  3. Celer rozmixujeme a pořádně propasírujeme, promícháme s jogurtem a pomalu vmícháme do zahušťovací kašičky. Vrátíme na sporák, osolíme, opepříme a přidáme špetku chilli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!