Máslové kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2,5 kg kuře
200 g másla
mletá paprika
sůl
pepř
hladká mouka
1/2 l drůbežího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme a opláchneme. Na každou porci si ukrojíme asi ½ cm silný plátek másla a vsuneme jej poctivě pod kůži a připlácneme k masu, aby se máslo dobře pod kůží uložilo. Porce kuřete vydatně osolíme, lehce opepříme a velmi jemně poprášíme“ mletou červenou paprikou.

  2. Vložíme do pekáčku s poklopem, podlijeme trochou drůbežího vývaru a dáme péct do trouby. Pečeme, dokud nejsou kuřecí kousky měkké a poté dopečeme nezakryté, čímž docílíme extrémní“ křupavosti.

  3. Vzniklou vypečenou máslovou šťávu zahustíme lžící hladké mouky, kterou rozmícháme v trošce vody a necháme za občasného promíchání provařit cca 10 minut. Podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!