Celerová remuláda bez mléka a vajec

Recepty, Saláty

Suroviny

1 střední celer (bulva)
1 lžička citronové šťávy
100 ml rostlinné smetany (např. Alpro, Provamel)
2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř
petrželka
mladé celerové lístky

Postup přípravy receptu

  1. Celerovou bulvu očistíme a nastrouháme na nudličky. Ihned po nastrouhání celer zakápneme šťávou, aby zůstal krásně bílý.

  2. Smetanu promícháme s hořčicí, solí a pepřem a vmícháme do nastrouhaného celeru.

  3. Nakonec přidáme posekanou petrželku a celerové lístky. Necháme uležet v lednici a podáváme jako salát, s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!