Čekanka pečená se slaninou a tymiánem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 čekankové puky
olivový olej
6 bobkových listů
6 větviček tymiánu
1 palička česneku
sůl
pepř
6 plátků anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Z čekankových puků odstraníme spodní část košťálu a rozčtvrtíme podélně.

  2. Mělkou zapékací misku vytřeme olejem, rozložíme čekanku.

  3. Mezi puky nastrkáme bobkové listy a tymián, paličku česneku rozpůlíme, potřeme na řezu olejem a přidáme k čekance.

  4. Vše ještě pokapeme olejem, osolíme, opepříme.

  5. Přikryjeme alobalem a pečeme na 200°C asi 1/2 hodiny.

  6. Mezitím si nakrájíme slaninu na proužky, po půl hodině pečení přidáme k čekance, už nepřikrýváme a dopečeme, dokud slanina není křupavá. Podáváme s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!