Cauliflower hotwings (marinovaný květák)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

květák
hraška na obalování
voda
sůl & pepř
kukuřičná strouhanka
Na marinádu:
1/2 hrnku sweet chilli omáčky nebo trošku srirachy
2 pl kečupu
2 pl oleje
sůl & pepř
chilli koření
1/2 pl octu
stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.

  2. Květák rozebereme na menší růžičky a krátce povaříme ve vodě. Stačí necelých 10 minut. Necháme ho okapat a oschnout.

  3. Než květák oschne, tak uděláme z hrašky těstíčko na obalování a to tak, že přidáme vodu a rozmícháme do konzistence řidší hořčice.

  4. Květák poté obalíme v těstíčku z hrašky a v kukuřičné stouhance.

  5. Pečeme zhruba 25 minut, v polovině pečení květák obrátíme, aby se opekl z obou stran.

  6. Po upečení je květák moc dobrý a i bez marinády bych se nebála ho naservírovat na oběd.

  7. Na marinádu smícháme všechny ingredience.

  8. Květák po 25 minách vytáhneme z trouby a ze všech stran na něj napatláme marinádu.

  9. Vrátíme ho do trouby ještě na cca 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!