Pikantní žampiony plněné hlívou ústřičnou

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Množství si každý může upravit dle počtu jedlíků
400 g středně velkých žampionů
200 g hlívy ústřičné
200 g slaniny
1 středně velká cibule
1 malý rajčatový protlak
1 lžíce másla
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve oloupeme a vydlabeme žampiony. Snažíme se je vydlabat co nejvíce, ať se do nich vejde co možná nejvíce náplně.

  2. Na drobné kostičky nakrájíme cibuli a slaninu. Slaninu si kupuji již nakrájenou na plátky, drobné kostičky se poté dělají velice snadno.

  3. Rozpálíme máslo, přidáme cibuli, kterou chvíli smažíme. Přidáme slaninu a smažíme, dokud se nevypeče tuk a pak přihodíme hlívu a opět chvíli smažíme do změknutí. Následně přidáme rajčatový protlak a špetku chilli dle chuti.

  4. Hotovou směsí naplníme žampiony, na plech položíme pečící papír a vše dáme péct do trouby při cca 180 °C na 20 minut (záleží na velikosti žampionů).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!