Morkové Foie gras

Recepty, Předkrmy

Suroviny

morkové kosti
toustový chléb (rohlíky na plátky)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z morkových kostí vytěžíme morek. Lze to i při pokojové teplotě, ale dobře se to dělá, když kosti necháme asi půl hodiny v troubě při 80 °C;morek se pak dá snáze vyklepnout. S morkem můžeme pracovat hned, ale ve finále je pohlednější, když ho napřed necháme krátce vykrvit ve vodě.

  2. Nakrájíme jej asi na centimetr silné plátky, kterými poklademe pečivo a necháme krátce zapéci pod grilem, jen co pečivo začne chytat barvu.

  3. Dobře osolíme a podle chuti opepříme. A protože je to taková obložená topinka, tak ani česnek není off topic. Poznámka: Pokud prohřejete morek jen do momentu, kdy zesklovatí a začíná už už zlátnout, tak je to pro gurmety ten správný okamžik ke konzumaci. Kdo zná foie gras, tak ví, o čem je řeč.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!