Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 středně velké červené řepy
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce krupicového cukru
- 1 lžíce olivového oleje extra virgine
- 200 g sýra Jadel
- 1 lžíce kaparů
- 1 lžička nakládaného zeleného pepře
- sezamová semínka
- lístky bazalky na ozdobu
- sůl
Postup Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem
Postup přípravy receptu
-
Řepu očistíme, vložíme do vroucí vody a vaříme 10 až 15 minut. Pak zchladíme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme na tenká kolečka. Ocet, cukr, olej a trochu soli prošleháme.
Plátky řepy dáme do misky a přelijeme připravenou marinádou. Odložíme na 30 minut do chladna.
Jadel překrájíme na kousky velikosti sousta a přemístíme na plech vystlaný papírem na pečení. Dáme do trouby pod gril na cca 5 minut. Pak necháme zcela vychladnout.
Na talíře naskládáme plátky řepy, přelijeme marinádou, posypeme sezamem, přidáme sýr, kapary, pepř a dozdobíme bazalkovými lístky. Můžeme ještě pro efekt i chuť pokapat balzamikovým krémem (já měla rosso).
Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.