Carpaccio z červené řepy a grilovaným sýrem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 středně velké červené řepy
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce olivového oleje extra virgine
200 g sýra Jadel
1 lžíce kaparů
1 lžička nakládaného zeleného pepře
sezamová semínka
lístky bazalky na ozdobu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řepu očistíme, vložíme do vroucí vody a vaříme 10 až 15 minut. Pak zchladíme studenou vodou a oloupeme. Nakrájíme na tenká kolečka. Ocet, cukr, olej a trochu soli prošleháme.

  2. Plátky řepy dáme do misky a přelijeme připravenou marinádou. Odložíme na 30 minut do chladna.

  3. Jadel překrájíme na kousky velikosti sousta a přemístíme na plech vystlaný papírem na pečení. Dáme do trouby pod gril na cca 5 minut. Pak necháme zcela vychladnout.

  4. Na talíře naskládáme plátky řepy, přelijeme marinádou, posypeme sezamem, přidáme sýr, kapary, pepř a dozdobíme bazalkovými lístky. Můžeme ještě pro efekt i chuť pokapat balzamikovým krémem (já měla rosso).

  5. Podáváme jako lehkou večeři, přikusujeme pečivo. Dietáři mohou i bez. Je to dobré. Řepa není měkká, je krásně křupavá.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!