Carpaccio z okurek

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 salátová okurka
150 g zakysané smetany nebo bílého jogurtu
2 stroužky česneku - dle chuti
sůl
mletý pepř
olivový olej, klidně i s příchutí
100 g bílého sýru nebo balkánský...
snítka kopru

Postup přípravy receptu

  1. Vychlazenou salátovou okurku není nutné loupat, stačí dobře omýt studenou vodou. Pokud máme polní salátové okurky, které mají pevnější slupku, oloupeme je celé nebo částečně (ponecháme slabé proužky slupky).

  2. Okurku nastrouháme nebo pokrájíme na slabé plátky, které naaranžujeme dokola na talíř.

  3. Do středu talíře nandáme zakysanou smetanu ochucenou solí, česnekem a čerstvě nasekaným koprem.

  4. Okurku opepříme, doplníme plátky bílého sýra a zakápneme olivovým olejem.

  5. Solíme těsně před podáváním, aby okurka nepustila vodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!