Čalamáda z václavek
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1/2 hlávky zelí
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 salátová okurka
- 2 větší cibule
- 3 chilli papričky nebo feferonky
- asi 1/2 kg uvařených václavek
- Nálev:
- 1/4 l ocet
- 3,5 dcl voda
- 12,5 lžičky cukru
- 1/2 lžíce soli
Postup Čalamáda z václavek
Postup přípravy receptu
-
Václavky si umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit asi na 20 minut do osolené vody.
Zelí si nakrájíme na nudličky, cibuli nahrubo, papriky na kostičky a čili papričky na malinké kousky, nebo je pomeleme. Povařené václavky ještě jednou pořádně propláchneme a spojíme se zeleninou.
Vše dohromady osolíme 2 lžičkami soli a rukama pořádně rozmícháme. Necháme stát asi 15 minut.
Pak nacpeme do skleniček, zalejeme vlažným nálevem a sterilizujeme, jako okurky, asi 15-20 minut.