Čalamáda z václavek

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1/2 hlávky zelí
1 zelená paprika
1 červená paprika
1 salátová okurka
2 větší cibule
3 chilli papričky nebo feferonky
asi 1/2 kg uvařených václavek
Nálev:
1/4 l ocet
3,5 dcl voda
12,5 lžičky cukru
1/2 lžíce soli

Postup přípravy receptu

  1. Václavky si umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit asi na 20 minut do osolené vody.

  2. Zelí si nakrájíme na nudličky, cibuli nahrubo, papriky na kostičky a čili papričky na malinké kousky, nebo je pomeleme. Povařené václavky ještě jednou pořádně propláchneme a spojíme se zeleninou.

  3. Vše dohromady osolíme 2 lžičkami soli a rukama pořádně rozmícháme. Necháme stát asi 15 minut.

  4. Pak nacpeme do skleniček, zalejeme vlažným nálevem a sterilizujeme, jako okurky, asi 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!