Bylinkový likér

Recepty, Nápoje

Suroviny

Na 1 litrovou láhev:
po hrsti třezalky, oregana, meduňky a jeden a půl hrsti máty + půl litru studené vody
několik hřebíčků a svitek skořice
čistý líh
cukrový sirup (150 g cukru a 1/4 l vody)

Postup přípravy receptu

  1. Do sklenice se studenou vodou vsypeme sušené bylinky, hřebíček a skořici a necháme je 4-6 týdnů (podle teploty v místnosti) louhovat, až je tekutina černohnědá.

  2. Přefiltrujeme přes plátýnko (první část přefiltrované tekutiny filtrujeme 2x). Bylinkový extrakt naředíme lihem a studenou, převařenou cukrovou šťávou.

  3. Nalijeme do láhví a zazátkujeme, korkové zátky zalijeme voskem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!