Smažený květák v pikantním těstíčku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

350 g květáku
2 vejce
trocha mléka
3 lžíce hladké mouky
1,25 lžičky soli
1/2 lžičky kmínu
1/2 lžičky černého pepře
1 lžička koření sumac
strouhanka podle potřeby (není nutná)
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Květákové růžičky krátce povaříme v osolené vodě a pak je zchladíme v ledové vodě.

  2. K vajíčkům přidáme kmín a osolíme je. Přidáme sumac a opepříme. Přidáme mouku a trochu mléka (s mlékem opatrně, chceme vytvořit hustější těstíčko) a vše dobře rozšleháme.

  3. Květákové růžičky obalíme v těstíčku, pokud nám ujela ruka s mlékem, pomůžeme si strouhankou, ve které pak květák ještě obalíme.

  4. Květák smažíme v dostatečné vrstvě oleje. Podáváme s hranolky a okurkovým dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!