Bylinkové brambory pečené na hrubé soli

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6 přibližně stejných brambor
hrubá sůl
bazalka
rozmarýn
tymián
šalvěj
oregano
petrželka
olivový olej
4 plátky slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Brambory dobře omyjeme a osušíme. Uděláme zářezy, ale nedokrojíme. Pomůžeme si dvěma lžičkami, které položíme z každé strany. Do každého zářezu dáme lístek bylinky a kousek slaniny. Můžeme to střídat nebo dávat společně.

  2. Já jsem dělala každou bramboru s jednou bylinkou. Dno pekáčku vysypeme solí, musí být pokryté a poklademe brambory. Pokapeme olejem, může být česnekový. Pečeme asi 30 minut, podle velikosti brambor.

  3. Ze začátku pečeme přikryté a asi po 15 minutách odkryjeme a dopečeme do křupava. Hotové můžeme poklást tenkými plátky másla, ale nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!