Želvička

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
8 vajec
8 lžic cukru moučka
9-10 lžic polohrubé mouky
potravinářské barvivo
Náplň:
250 g změklého másla
200 g cukru moučka
700 g tvarohu ve vaničce

Postup přípravy receptu

  1. Z těsta upečeme dvě placky,když vychladnou,potřeme je krémem z tvarohu, smotáme rolády a dáme na hodinu do lednice.

  2. Zbytek krému rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme celou malou konzervu mandarinek (bez šťávy),do druhé misky přimícháme čerstvé jahody (250g) na čtvrtky nakrájené.

  3. Rolády nakrájíme na 1cm tlusté plátky.

  4. Formu na plněné dorty vyložíme potr.folií a klademe plátky rolády jeden vedle druhého. pak dáme jeden krém,na ten položíme plátky rolády aby vzniklo dno a na něj dáme druhý krém a na něj zase plátky aby zakryli celý krém.

  5. Přiklopíme,zatížíme a necháme přes noc v lednici.

  6. Druhý den vyklopíme a z marcipánu vytvoříme nožičky, ocásek a hlavičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!