Bůčková roláda se špenátem a játry

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg přerostlého bůčku
sůl
pepř
5 mrkví
4 petržele
1/4 kedlubny
1/4 celeru
1/2 l masového vývaru
sůl (pokud není slaný vývar)
Náplň:
200 g kuřecích jater
400 g mraženého špenátu
1 cibule
olej
sůl
pepř
1/2 lžičky kmínu
1 lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Bôčik rozrežeme na plát a po oboch stranách dobre naklepeme na tenší plát. Osolíme, okoreníme.

  2. Náplň: Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme špenát, osolíme, okoreníme, dochutíme rascou a dusíme asi 5 min. Pridáme na väčšie kúsky narezané pečienky a dusíme, kým nie je zmes hustá. Primiešame horčicu.

  3. Náplň rozotrieme na celý plát mäsa, zrolujeme a previažeme do rolády.

  4. Roládu vložíme do pekáča, obložíme na kolieska narezanou mrkvou a petržlenom a na malé kocky narezaným kalerábom a zelerom. Zalejeme vývarom, zakryjeme alobalom a v rúre pri 150°C pečieme asi 1,5 hod domäkka.

  5. Upečené mäso vyberieme, šťavu so zeleninou dôkladne rozmixujeme. Ak treba, dosolíme. Zelenina šťavu zahustí, ničím iným ju nezahusťujeme.

  6. Roládu narežeme na kolieska a podávame s ryžou (alebo zemiakmi, podľa svojej chuti).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!