Bublanina z máslového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g másla
200 g moučkového cukru
6 vajec
200 g polohrubé mouky
2 kávové lžičky prášku do pečiva
směs ovoce (maliny,rybíz,jahody)
3 ks vanilinového cukru
1 polévková lžíce cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a se žloutky do hladké pěny. Po lžících postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do žloutkové pěny.

  2. Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech (25 x 35 cm).

  3. Ovoce omyje a promícháme s vanilinovým a krupicovým cukrem a navrstvíme na těsto.Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 30 minut. Podle chuti po vychladnutí buď pocukrujeme nebo dozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!