Brownies s kandovaným pomerančem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:200 g másla
200 g nalámané čokolády
60 g hladké rýžové mouky
1 KL prášku do pečiva
3-4 vejce
130 g cukru moučky
120 g nahrubo mletých ořechů (mix vlašských ořechů a mandlí)
2 KL kandované pomerančové kůry
špetka soli k bílkům
Poleva:
50 g hořké čokolády
50 g smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve rozpustíme v horké vodní lázni nalámanou čokoládu s máslem. V jedné nádobě ušleháme žloutky s cukrem. V druhé nádobě ušleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Ořechy umeleme nahrubo. Mouku smícháme s práškem do pečiva.

  2. Rozpuštěnou čokoládu vmícháme do ušlehané žloutkové směsi. Směs mouky a ořechů spojíme s čokoládovou směsí a zlehka vmícháme tuhý sníh.

  3. Přidáme kostičky kandovaného pomeranče, zlehka zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut. Zkoušíme špejlí.

  4. Z rozpuštěné smetany a čokolády připravíme polevu. Moučník přelijeme polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!