Vepřová panenka s medvědí omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 větší vepřová panenka (500 g)
sůl
pepř
2 šalotky
50 ml suchého bílého vína
svazek medvědího česneku (50 g)
2 lžičky worcesterové omáčky
200 ml smetany
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na silnější plátky, lehce je naklepeme klouby prstů, osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a plátky z obou stran krátce osmahneme, tak, aby se maso nevysušilo a zůstalo ještě šťavnaté. Hotové odložíme stranou a uchováme v teple.

  2. Do pánve po mase vhodíme nasekané šalotky, necháme je zesklovatět a zastříkneme vínem. Když se víno odpaří, zalijeme asi půl šálkem horké vody a přidáme nahrubo nasekaný medvědí česnek. Necháme pár minut podusit, pak vše rozmixujeme a znovu přivedeme k varu. Přilijeme smetanu, dochutíme worcesterem, pepřem a podle chuti dosolíme. Když se omáčka zredukuje na požadovanou hustotu, můžeme vypnout. Podáváme s různě upravenými bramborami, ale výborně chutná i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!