Grilovaná křídla a paličky v marinádě s Piri Piri kořením
Recepty, GrilováníSuroviny
- 6 větších kuřecích křídel
- 4 kuřecí paličky
- olej řepkový
- sojová omáčka
- koření Piri Piri podle každého
- medvědí česnek
- 10 malých brambor
- pažitka na opečené brambory
Postup Grilovaná křídla a paličky v marinádě s Piri Piri kořením
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme kartáčkem. V předehřáté troubě na plechu s pečícím papírem je malinko pokapeme olejem, předpečeme v rozehřáté troubě na program gril“ a uchováváme v teple.
V misce smícháme olej, sojovou omáčku, sušený medvědí česnek, Piri Piri koření a uzenou papriku. Marinádu vmasírujeme do kuřecích paliček a křídel (i pod kůži) a necháme odpočinout cca 30 minut. Kuřecí křídla a paličky v marinádě vložíme na grilovací tácek do rozehřáté trouby a pečeme na program gril“ za občasného otáčení. K masu přidáme ke konci konci grilovat i malé předpečené brambory. Vše grilujeme doměkka.