Grilovaná křídla a paličky v marinádě s Piri Piri kořením

Recepty, Grilování

Suroviny

6 větších kuřecích křídel
4 kuřecí paličky
olej řepkový
sojová omáčka
koření Piri Piri podle každého
medvědí česnek
10 malých brambor
pažitka na opečené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme kartáčkem. V předehřáté troubě na plechu s pečícím papírem je malinko pokapeme olejem, předpečeme v rozehřáté troubě na program gril“ a uchováváme v teple.

  2. V misce smícháme olej, sojovou omáčku, sušený medvědí česnek, Piri Piri koření a uzenou papriku. Marinádu vmasírujeme do kuřecích paliček a křídel (i pod kůži) a necháme odpočinout cca 30 minut. Kuřecí křídla a paličky v marinádě vložíme na grilovací tácek do rozehřáté trouby a pečeme na program gril“ za občasného otáčení. K masu přidáme ke konci konci grilovat i malé předpečené brambory. Vše grilujeme doměkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!