Broskvový koláč se šlehačkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml oleje
- 200 ml studené vody
- 250 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- Náplň:
- 2 plechovky broskvového kompotu (jeden má 240g)
- pomerančový džus
- 10 lžic cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 2,5 vanilkových pudinků v prášku
- Šlehačka:
- 500 ml šlehačky nebo smetany ke šlehání
- 2 vanilkové cukry
- 1 ztužovač (já použila Smeta-fix, foto)
- 30 kulatých piškotů
- trochu džusu s
- rum
- čokoládová tyčinka Ledové kaštany
Postup Broskvový koláč se šlehačkou
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Vejce s cukrem ušleháme. Vmícháme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva.
Nalijeme na vymazaný, hrubou moukou vysypaný hluboký plech a upečeme dorůžova při teplotě 190 stupňů asi 30 minut. Necháme vychladnout.
Náplň: Kompoty scedíme a broskve necháme okapat. Pak je nakrájíme na malé kostičky a dáme stranou.
Šťávu z obou kompotů dáme do odměrky a do jednoho litru doplníme pomerančovým džusem. Dáme vařit do kastrolku, přidáme cukr, a vanilkové pudinky. Uvaříme hustou kaši.
Do této husté kaše dáme nakrájené broskve a opatrně nalijeme na vychladlý piškot - rozetřeme po celém plechu.
Dáme ztuhnout do ledničky.
Šlehačka: Šlehačku, nebo smetanu ušleháme s vanil. cukry a se ztužovačem do tuha.
Rovnoměrně natřeme na ztuhlý puding.
Do mísy si nalijeme trochu džusu s rumem a každý kulatý piškot v něm namočíme. A položíme na šlehačku.
Tyčinku kaštany nastrouháme po celém plechu a necháme ztuhnout v lednici.
Pak krájíme tak, aby každý kousek měl uprostřed piškot.