Broskvové červánky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
350 g hladké mouky
180 g moučkového cukru
220 g másla
2 vejce
Na náplň:
800 g tvrdších broskví
700 ml broskvového džusu
2 vanilkové pudinky
Na dokončení:
4 vejce
130 g cukru krystal
1 kelímek (200 g) zakysané smetany

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s cukrem vejci a máslem. Zpracujeme (nejlépe robotem) do těsta podoby konzistence lineckého.

  2. Plech s vysokým okrajem vyložíme pečícím papírem. Vyválíme těsto na rovnoměrně silný plát velikost plechu. Dáme na papír.

  3. Broskve nakrájíme na osminky. Ty naklademe v řadách na těsto.

  4. Z džusu a pudinkového prášku uvaříme pudink a vařící ho nalijema na těsto s broskvemi. Uhladíme a dáme zapéct na 30 minut do vyhřáté trouby na 180°C.

  5. Z cukru a žloutků ušleháme pěnu. Do pěny přimícháme zakysanou smetanu. Zvlášť ušleháme sníh z bílků. Žloutkovou pěnu smícháme se sněhem těsně před uplynutím 30 minut pečení.

  6. Po 30 minutách vyndáme buchtu a navrch rozetřeme žloutkový smíh, uhladíme a dáme dopéct na cca 15 minut. Dokud sníh nezezlátne.

  7. Necháme vychladnout a krájíme tak, aby byl řez v prostředku měsíčku broskve a tím vynikly obloučky - červánky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!