Broskvové šátečky se skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

Množství dle chuti:
listové nebo plundrové těsto
broskve oloupané a bez pecek (mimo sezónu lze i kompotované)
skořice mletá
rozšlehané vejce
skořicový nebo vanilkový cukr
moučkový cukr - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Listové nebo plundrové těsto rozválíme na pomoučněném stole na slabší plát, který pokrájíme na čtverce cca 10x10 cm. Okraje slabě potřeme rozšlehaným vejcem, na pomyslnou jednu polovinu čtverce posadíme na menší kusy trochu pokrájených oloupaných broskví, které maličko ochutíme mletou skořicí, a přes které přeložíme druhou část těsta.

  2. Kapsičky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, zlehka potřeme vejcem, posypeme skořicovým nebo vanilkovým cukrem, vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů a pečeme dozlatova.

  3. Recept není převratným objevem, zato je velmi rychlý, prudce žravý a navíc máme většinou vše potřebné doma po ruce. Před podáváním můžeme zlehka pocukrovat moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!