Broskvové cannelloni

Recepty, Těstoviny

Suroviny

16 těstovinových trubiček cannelloni
sůl
voda na uvaření
1 malý sáček mandlových lupínků
máslo
strouhanka
Pudink:
1/2 l mléka
1 vanilkový pudink Dr.Oetkera
1 lžíce cukru krystal
1 vejce
Směs:
1 dcl vody (nebo šťávy z plechovky)
2 lžíce javorového sirupu nebo medu
2 lžíce citrónové šťávy
dřeň z 1/2 vanilkového lusku
1 lžička mleté skořice
600 g loupaných broskví (nebo velká plechovka zavařených)
1 rovná lžíce Solamylu

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si pudink dle návodu a do téměř vychladlého zamícháme 1 vejce. Mandle si opražíme na suché pánvi. V kastrůlku svaříme sirup nebo med s vodou, citrónovou šťávou, vanilkovou dření nebo vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme na kousky nakrájené broskve a 2/3 mandlových lupínků.

  2. Solamyl rozmícháme v troše studené šťávy z plechovky, aby nebyly hrudky a přimícháme do směsi. Ještě asi 1 minutu povaříme na mírném ohni.

  3. Pokud máme Cannelloni, tak je naplníme směsí a naskládáme je těsně vedle sebe do vymazané a vysypané misky. Vrstvíme pudink, potom další vrstvu naplněných trubiček a nakonec pudink a posypat zbylými lupínky.

  4. Pokud použijeme lasagne (já jsem je 2-3 minutky povařila v osolené vodě), dáme je na dno, vrstvíme broskvovou směs, lasagne, pudink, lasagne, broskvovou směs, opět lasagne a nakonec pudink a posypat lupínky.

  5. Zapečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 40 minut. Podáváme horké nebo studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!