Třešňový sirup

Recepty, Nápoje

Suroviny

3 kg třešní (váha i s peckami)
1,5 l vody
1 kg cukru krystal
štáva ze 2 velkých citronů
1 Pektol

Postup přípravy receptu

  1. Den 1.: Třešně omyjeme a vypeckujeme, případně zbavíme červíků. Vypeckované dáme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Ještě chvíli necháme na mírném ohni probublat, stáhneme z ohně, zakryjeme pokličkou a necháme do druhého dne v chladu. (Sklep, spíže.)

  2. Den 2.: přecedíme přes plátno, třesně přes něj i vymačkáme, přidáme citronovou šťávu a cukr, přivedeme k varu a 10 minut vaříme (za stálého míchání). Přidáme Pektol (pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny) a ihned odstavíme ze sporáku.

  3. Plníme do vyvařených, ještě horkých lahví a dobře uzavřeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!