Brambory zapečené s lečem a mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1 kg brambor vařených ve slupce
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 4-5 stroužků česneku
- sůl
- pepř
- 1 lžička mleté papriky
- 1 zeleninové lečo
- 3 vejce
- 2 dcl mléka
- 100 g strouhaného eidamu
Postup Brambory zapečené s lečem a mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme cibulku, rozvoníme česnek, přidáme mleté maso a se solí, pepřem a paprikou dusíme 20 minut.
Pak přidáme lečo a vaříme ještě asi 5 minut. Ve velké míse smícháme s bramborami a dáme do vymazaného vyššího pekáčku zapéct do trouby.
Zapékáme asi 15 minut. Pak zalijeme směsí rozšlehaných vajec v mléce a strouhaného sýra. Zapečeme dalších 15-20 minut.