Brambory s liškami v omáčce s koprem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600 g brambor
250 g očištěných lišek
1 cibule
100 g anglické slaniny (plátky)
200 g zakysané smetany
lžíce oleje
svazek kopru
1/2 lžičky sušeného česneku
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme vařit se solí do poloměkka. Odebereme 2-3 plátky slaniny a opečeme je do křupava. Vytáhneme na ubrousek a do výpeku přidáme olej a slaninu nakrájenou na kousky.

  2. Po opečení slaniny přisypeme na drobno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Přihodíme lišky, osolíme a dusíme asi 10 minut. Přisypeme scezené brambory a dusíme do měkka asi 8-10 minut.

  3. Odebereme trochu směsi z pánve a promícháme se smetanou. Přidáme s nasekaným koprem k bramborám s liškami a už jen prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a špetkou cukru. Na talíři ozdobíme nalámanou slaninou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!