Bramborový salát se zálivkou (bez majonézy)

Recepty, Saláty

Suroviny

1,5 kg brambory
5 vajíček
6-8 sterilovaných okurků
6 menších mrkví
2 PL plnotučná hořčice
1 menší cibule
Zálivka:
0,5 l vody
ocet
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, mrkev a vajíčka si uvaříme předem. Brambory můžeme vařit ve slupce a oloupat je po zchladnutí nebo je vařit už oloupané. Po uvaření necháme vše zchladit.

  2. Uvaříme si zálivku. Do vody dáme ocet, cukr a sůl (podle chuti), přivedeme k varu a necháme několik minut povřít. Necháme vychladnout.

  3. Cibuli nakrájíme nadrobno a v misce spaříme vodou. Necháme ji několik minut ponořenou. Poté ji scedíme a dáme do velké mísy, ve které budeme chystat salát. Přidáme plnotučnou hořčici.

  4. Vajíčka oloupeme a protlačíme přes kráječ na vajíčka, okurky a mrkev nakrájíme na malé kousky. Přidáme do mísy.

  5. Brambory protlačíme přes kráječ na brambory a všechno promícháme.

  6. Postupně přiléváme zálivku (podle chuti) a salát propracujeme nejlépe rukama.

  7. Když je salát hotový, přikryjeme ho potravinovou folií a necháme odpočinout v chladnu do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!