Brambory přelité jogurtovou omáčkou se dvěma druhy hub

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g brambor
2 hrsti sušených hub
250 g žampionů
150 g bílého řeckého jogurtu
150-200 ml kuřecího vývaru
1 větší šalotka
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
mletý kmín
špetka cukru
3 kuličky nového koření
1 bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Sušene houby namočíme půl hodiny předem do teplé vody. Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Můžeme je taky uvařit ve slupce a potom oloupat.

  2. Nadrobno nakrájenou šalotku zpěníme na másle. Přidáme nakrájené žampiony a namočené houby. Chvíli restujeme a podlijeme je lehce vodou z namočených hub.

  3. Přidáme všechno koření a dusíme cca 10 minut. Přisypeme mouku, zamícháme a zalijeme vývarem. S občasným mícháním vaříme dalších asi 10 minut.

  4. Trochu omáčky odebereme a smícháme s jogurtem. Jogurt vmícháme do omáčky a vaříme už jen krátce. Omáčku dochutíme špetkou cukru a na talíři ji přeléváme na horké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!