Brambory na pánvi se slézem kučeravým

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor
100 g klobásy
3 vejce
1,5 dl mléka
1,5 dl kečupu
50 g slézu kučeravého - (listy)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, osolíme a okořeníme. Na pánev dáme trochu oleje, pokládáme polovinu brambor.

  2. Na to poukládáme na kolečka pokrájenou klobásu nebo na kostičky měkký salám, na to posekané listy slézu, trochu posolíme, okořeníme a polijeme kečupem.

  3. Dále dáme druhou polovinu brambor, přikryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Mezitím si rozšleháme vejce v mléku, nalijeme na brambory a přikryté pod pokličkou dodusíme, dokud se vejce nezatáhnou.

  4. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vysušíme. Na pánev nalijeme trochu oleje, dáme brambory, osolíme, opepříme a opečeme. Mezitím si klobásu (měkký salám) nakrájíme na kostičky. Když jsou brambory skoro hotové, přidáme klobásu a obojí ještě chvíli opečeme.

  5. Přidáme listy slézu pokrájené na proužky, promícháme a ještě podusíme pod pokličkou. Nakonec přidáme rozšlehané vejce s mlékem a necháme dusit na pánvi přikryté pokličkou, dokud se vejce nezatáhnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!