Bramborový salát s tuňákem

Recepty, Saláty

Suroviny

1 kg brambor
2 vejce (na tvrdo uvařená)
1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
4 jarní cibulky
250 g majonézy
50 g jogurtu
1 čajová lžička hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Tuńáka necháme odkapat a vidličkou roztrháme.Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.

  2. Brambory rozdělíme na 3 díly. První díl naskládáme do salátové mísy a posypeme nakrájenou cibulkou. Položíme druhý díl brambor a posypeme tuńákem. Položíme 3 díl brambor.

  3. Majonézu, jogurt a hořčici promícháme, osolíme, opepříme a natřeme na brambory. Ozdobíme kolečkami vajec. Salát necháme v ledničce nebo chladu proležet. Před podáváním promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!