Bramborový salát s tuňákem
Recepty, SalátySuroviny
- 1 kg brambor
- 2 vejce (na tvrdo uvařená)
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- 4 jarní cibulky
- 250 g majonézy
- 50 g jogurtu
- 1 čajová lžička hořčice
- sůl
- pepř
Postup Bramborový salát s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Tuńáka necháme odkapat a vidličkou roztrháme.Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka.
Brambory rozdělíme na 3 díly. První díl naskládáme do salátové mísy a posypeme nakrájenou cibulkou. Položíme druhý díl brambor a posypeme tuńákem. Položíme 3 díl brambor.
Majonézu, jogurt a hořčici promícháme, osolíme, opepříme a natřeme na brambory. Ozdobíme kolečkami vajec. Salát necháme v ledničce nebo chladu proležet. Před podáváním promícháme.